Salou urcă cu undița (2023)

echipamentul necesar

Spre deosebire de echipamentele folosite înpescuitul momeală la salam, pentru a lansa platforme de lansete ai nevoie de echipament ceva *mai greu*, adica lanseta intre 2,7 si 3,3 m lungime, cu actiune B (medie) si greutate de aruncare intre 20-50 de grame. Este o idee bună să folosiți o bobină de dimensiuni medii cu un raport maxim de recuperare de 5:1, care poate fi înfășurată cu 100 de metri de nailon cu o grosime maximă de 0,30 mm. Cea mai potrivită fir pentru acest tip de pescuit este o fir de nailon cu grosimea de 0,22 - 0,25 mm, de preferință transparentă, astfel încât să nu fie vizibilă în apă.), dar întrucât nu trăiește 100% doar pe pește (este nu este complet ihtiofag), uneori poate fi prins și în diverse larve de insecte (de exemplu:viermuslubrifiantcupru). Cele mai bune perioade de pescuit în apa mării sunt după-amiaza și dimineața, dar se întâmplă să poată fi pescuit ziua sau noaptea, iar în timpul anului cu rezultate maxime să poată fi pescuit primăvara și toamna târziu, când temperatura apei oscilează. aproximativ 14-15 grade Celsius.

pește viu sau mort?.. și de ce?

Cu privire la această problemă, putem spune că părerile sunt împărțite. În timp ce unii pescari folosesc doar pește viu, acest aspect este irelevant pentru alții. De-a lungul timpului, am făcut câteva teste și am prins atât pești vii, cât și morți, dar concluziile noastre nu au înclinat balanța într-un fel sau altul. Totuși, am făcut câteva observații care pot avea un impact pozitiv asupra pescarilor Îre:
- daca prinzi o bucata de peste, mai bine ai coada.
- uneori salata este pretentioasa si prefera doar un anumit tip de peste, asa ca e bine sa ai la indemana mai multe tipuri din care sa alegi. Momeala folosita, vie sau nu, trebuie sa aiba intre 4 si 7 cm lungime, intre 1 si 1,5 cm grosime si de preferinta alungita. Daca este mai mare de 7 cm, este mai potrivit sa o calcati si sa-l ridicati in bucati. Speciile care sunt adesea consumate de salal sunt: ​​platica, porcul salbatic, babusca, platica, platica si in final gúvida. Pentru pescuitul cu bucăți de pește, puteți încerca să folosiți, pe lângă lansetele de mai sus, bucăți de pește cu rezultate bune.Ţiparsau macrou.

(Video) Top 50 curiozitati despre SALAU

suport sigiliu cu undiță

Corpurile de iluminat folosite la pescuitul salamului sunt destul de simple iar alegerea ta depinde de echipamentul pe care il ai, de momeala disponibila, de adancimea la care se deplaseaza salamul in acest moment si de conformatia substratului. O variantă de momeală vie care ne permite să pescuim la adâncime greșită, chiar și în locurile cu cârlige pe fundul apei, este sonda cu plută glisantă, care se vede în fotografia atașată. Avantajul acestui atasament fata de cel clasic cu pluta fixa este ca, datorita folosirii unui atasament glisant, putem pescui cu usurinta la distante mari de tarm si la adancimi care depasesc semnificativ lungimea lantului. Un alt ușor de realizat și utilizat pe scară largă, mai ales în locurile cu cârlige cu lamele plutitoare, cârligul viu este fitingul paternoster, pe care îl puteți vedea în a doua fotografie.Pentru a putea folosi imbinarea in locurile potrivite, este bine ca snurul, de preferat in format alungit, sa fie legat cu un fir putin mai subtire decat firul principal, pentru a se rupe usor in caz de nevoie. Am pierdut plumb, dar am câștigat pește - ce putem face?! - pescuitul necesită uneori sacrificii! După cum ați observat deja, mânerul are o rotire triplă (numită și paternoster) care (teoretic) permite peștelui să se rotească liber în jurul liniei principale, prevenind astfel foarfecele să se încurce. Pentru claritate, puteți viziona un videoclip interesant al unora aiciaccesorii simple pentru salou si pique.

Spunem teoretic, pentru că o lansetă folosită ca momeală reușește cumva să se încurce cu foarfecele, așa că asamblarea corectă (deși nu este rău și chiar prinde pește) poate fi îmbunătățită prin înlocuirea pivotului triplu cu un distanțier de sârmă sau plastic, de exemplu , cel din fotografia de mai jos.În cazul în care nu aveți sau nu doriți să folosiți paternosters sau distanțiere, rezolvați buclele din fire cupicături de noduri, dar nu le va mai oferi pescarilor noștri aceeași mobilitate. Nu în ultimul rând, vă prezentăm un alt suport pentru șa, pe care îl puteți vedea în imaginea de mai jos și care poate fi folosit atât cu pești vii, cât și cu pești morți (bucatica), de preferință în locuri fără cârlige, care sunt considerați de majoritatea pescarilor drept unul dintre cele mai captivante montaje. Pe lângă faptul că este extrem de simplu de realizat, această configurație arată pisisore (piesa) direct pe pământ, care este exact locul unde se hrănește în mod normal salamul și datorită faptului că foloseșteSlidein acelasi timp are marele avantaj de a nu oferi rezistenta atunci cand este luatamomeala, știind că dacă simte vreo obiecție, peștele îl poate respinge pe pescar în orice moment. După cum puteți vedea, aveți nevoie doar de un spinner, un slider și un dop de cauciuc (d=4 - 6 mm), care acționează ca un amortizor din momentul tragerii. Linia principală poate fi conectată la vortex cu o buclă sau cu, de exemplu,sau uniGreutatea platinei va fi aleasă cât mai ușoară, dar suficient de mare (în general 25 - 50 gr) pentru a garanta stabilitatea firului (mai ales dacă se pescuiește în ape curgătoare).

(Video) Tutorial : cum sa descarci cs 1.6 gratis cu skinuri de csgo

foarfece si carlige folosite pentru salau

În ceea ce privește plasele folosite pentru prinderea salamului cu pești vii sau morți (bucatica), sunt trei plase mari și puternice, după cum se vede în fotografia atașată. Cârligul simplu este cu siguranță unul dintre cele mai ușor de realizat și utilizat, cu peștii vii doar atârnați cârligul în gură sau pe spate, acest tip de atașament oferă o mobilitate mare și un timp bun de odihnă. Dacă folosești o bucată (pește mort), poți trece firul prin corpul peștelui cu un ac lung, în același mod în care bilele sunt prinse de păr, lăsând cârligul complet liber. cu carlig mai are un dezavantaj si anume procentul ratelor este destul de mare, mai ales cand iloza musca rau. Daca doriti sa reduceti procentul de erori, este mai bine sa folositi foarfeca numarul 2, respectiv cele cu doua carlige legate la o distanta de 3-4 cm intre ele. Ca și foarfecele numărul 1, pot fi folosite atât pentru peștii morți, cât și pentru bucăți de pește, agățând cârligele (lângă linia laterală) unul la coadă și celălalt la vârf, dar și pentru peștii vii - situație în care carligul se blocheaza pe gurapest sau imediat in spatele branhiilor iar celalalt sub inotatoarea dorsala.

Spre deosebire de primele două tipuri prezentate, foarfecele #3 sunt folosite mai rar, deși sunt la fel de eficiente atât asupra peștilor vii, cât și asupra peștilor mici. Fixarea cârligului este aceeași indiferent de peștele folosit, dar dacă pescuiți cu momeală vie, este nevoie de o anumită îndemânare. Este obligatoriu un ac lung, subțire, care poate fi introdus ușor cca. 1 cm în spatele branhiilor (lângă coloana vertebrală) și apoi împingeți încet mușchiul cozii peștelui (dar nu atingeți coloana vertebrală) până când vârful iese la cca. 2 cm in fata. siropul. Foarfecele sunt prinse de ac și trase în cealaltă parte, apoi *părul* este blocat cu un dop, caz în care părul este expus. Ultimul aparat de ras prezentat aici are avantajul de a împiedica peștele să se bage prea adânc în gură fără a provoca pagube grave. Lungimea foarfecelor poate fi de la 15 la 50 cm, materialul indicat pentru fabricarea lor este nailon transparent cu o grosime de 0,20 - 0,25 mm și tipuriDREAPTAchiar nerecomandat. 1/0, cu spatulă sau ochi. Dacă situația o impune, puteți folosi și cârlige mai mici (de exemplu #2) sau cârlige mai mari (#2/0), după cum este necesar.

Alte articole legate de acest subiect:

 1. montarea tijei
 2. salau la pipait
 3. buton
 4. biban
 5. salutare momelilor
 6. pescuitul împotriva vântului
 7. pescuitul la stiuca
 8. pescuitul macroului
 9. clip cu răpitori
 10. Slide

Articole video conexe:

 1. accesorii pentru salau si stiuca

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated: 12/01/2023

Views: 5759

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.