Pescuit în apă sărată cu naluci artificiale (2023)

Locul preferat al lui Salau

Dacă ținem cont că pescuitul cu momeli este un pescuit activ, în care pescarul trebuie să caute peștele (și nu invers!), este bine ca înainte de a trece la descrierea instrumentelor și momelilor folosite în pescuitul în apă sărată, ar trebui să avem o idee despre locurile în care se găsește, așa că, așa cum spuneam, toți Salou care se respectă preferă locurile cu peroxid de hidrogen, pietriș la fund și curent de apă slab sau mediu. Obstacolele de pe fundul apei pot fi locuri bune de vânătoare pentru Salou și în același timp locuri bune de pescuit pentru noi, așa că trebuie să cauți pietre, plante, bușteni în apă, picioare de poduri sau găuri (sume sau linii multiple). ). de la o adâncime la alta). Și ceva mai important: de cele mai multe ori salaul se hrănește lângă fundul apei.

echipamentul necesar

Când pescuiți de pe barcă, o lansetă de carbon de 8-9 picioare ar trebui să fie suficientă, iar când pescuiți de pe țărm o lansetă puțin mai lungă de 8-10 picioare este bună pentru aruncarea greutății. Lanseta trebuie sa fie potrivita pentru momeala folosita, de obicei intre 5 si 30 de grame. si are o actiune rapida (tip A). Un nailon transparent de 0,22 - 0,25 mm este bine dacă pescuiți cu naluci sau naluci artificiale, sau puteți încerca o linie multifilament de 0,10 - 0,15 mm care se află în apă, deși vizibilă și, chiar și într-o anumită măsură, reduce numărul de mușcături, dar are avantajul că transmite foarte bine vibrațiile bastonului! in salau nu este necesara o viteza mare de intoarcere (ca in avat).

(Video) Cele mai bune momeli la știucă în sezonul rece🎣

Vârtejuri și Jig-uri cu apă sărată

Twisterele sunt cea mai comună nalucă în pescuitul în apă sărată și sunt folosite în jig-uri sau alte configurații, așa cum veți vedea mai jos. Pentru cei care nu stiu, jig-ul (uneori numit twister head) constă dintr-un cârlig cu ochi (mai precis) care încorporează o greutate de plumb de diverse forme (minge, carenă, cap de pește etc.). ) la sfârşit . .), după cum se poate observa în imaginea atașată, iar datorită construcției lor speciale, sunt întotdeauna așezate cu fața în sus pe suport, reducând posibilitatea de lipire. De asemenea, trebuie să știți că, dacă utilizați jiguri cu cap rotund, tornada va fi într-o poziție orizontală pe fundul apei, ca un pește așezat pe burtă, iar dacă utilizați un tip de carenă, tornada va fi ușor înclinată pe fund. . , ca un pescar care caută hrană Pentru apă sărată, cârligul din componenta jig trebuie să aibă un fir fin, mărimea 1/0 - 2/0. Alegeți lungimea tijei astfel încât (când este asamblată) vârful cârligului să iasă în afară aproximativ 50-60% din lungimea sucitorului. Greutatea balastului de plumb poate varia de la 5 la 20 de grame si se alege in functie de curent, adancime, dar in functie de marimea momelii.Twisterele care pot fi folosite pentru pescuitul în apă sărată au o mare varietate de forme și culori, așa că să dăm doar câteva reguli generale pentru ele: lungimea poate fi de la 3 la 10 cm, dar cea mai bună performanță este în aproximativ 6 până la 7 cm, indiferent. dacă au virgula clasică, pește (shad) sau alte forme (piure etc.). Culorile obisnuite sunt alb, galben, rosu, verde, negru, cu sau fara sclipici. Pentru a alege culoarea tornadei în funcție de culoarea apei și a luminii, urmați aceste reguli simple: Dacă apa este tulbure, utilizați momeli închise la culoare pentru a obține un contrast ridicat și a face mai ușor să vedeți momeala, deoarece lumina este culori slabe cu sclipici (sclipici), deoarece reflectă bine lumina și, prin urmare, sunt mai vizibile. Dacă apa este limpede, folosiți culori naturale dacă este posibil.

Tehnica de pescuit nu a folosit Twister

Tehnica de pescuit cu aceasta naluca este la fel de importanta ca si alegerea culorii sau marimii twisterului. Cel mai greu este să menții un contact constant pentru a simți tot timpul ce se întâmplă la capătul rândului, aici atât experiența personală, cât și calitatea clubului folosit joacă un rol important. Asta urmează? După ce momeala lovește suprafața apei, încearcă să ții linia ușor întinsă până când simți că lovește substratul. Daca nu simti momentul in care momeala atinge substratul inseamna ca echipamentul tau nu a fost ales bine. Lanseta trebuie ținută într-un unghi față de țărm și cu vârful cât mai jos posibil (fără a o îngropa în apă), astfel încât să puteți mușca rapid trăgând în sus dacă un pește mușcă momeala care cade. Trebuie să aveți grijă să nu lăsați cureaua să vă atingă hainele, astfel încât să nu interfereze cu mișcarea de înjunghiere. După ce naluca ajunge pe fundul apei, începeți să vă recuperați încet sau chiar foarte încet, dar nu într-o mișcare continuă, ci în mișcări bruște, cu schimbări de direcție și/sau mici creșteri, urmate de scurte opriri (1 - 3 secunde). ). ). Este important să vă faceți timp și să vă amintiți combinația de mișcări pe care le-ați făcut, mai ales dacă ați folosit-o pentru a obține o prindere, pentru că cel mai probabil va funcționa toată ziua și vă va aduce alte prize!De obicei, Salaul mușcă destul de tare, dar sunt zile în care mușcătura se simte ca un cârlig moale. Deci, dacă crezi că ai ceva acolo, mușcă-te! Stingerul trebuie aplicat ferm, intrucat salalul are gura osoasa si este destul de dur. În fine, vă mai spunem că sunt zile în care salaiul pur și simplu mușcă coada tornadei fără să o înghită, iar pentru a captura acest salai amuzant ai nevoie de o ancoră mică, o bucată de sârmă și puțină îndemânare - vezi imaginea .

(Video) TOP naluci pentru STIUCA (SHADURI, VOBLERE LINGURI)

Munții Texas și Carolina

O prezentare a tornadelor folosite pentru pescuitul în apă sărată nu ar fi completă fără a menționa munții Texas și Carolina. Aceste două monturi provin de la pescarii americani care le folosesc pe scară largă pentru pescuitul la bas (o specie locală de bas) și sunt folosite ca o montură Twister normală. Sunt special concepute, astfel încât să nu fii blocat cu ele, indiferent de ce fel de construcție ai. explorând dacă sunt naturale sau artificiale. Marea diferență cu un dispozitiv jig clasic este că cârligul are o formă mai specială (offset) și nu este decalat, iar platforma lui necesită o anumită îndemânare.În imaginea de mai sus, din stânga, puteți vedea cum arată un cârlig offset și cum să-l asamblați. Vă rugăm să rețineți că pentru monturile Texas și Carolina se folosesc răsucitori sub formă de vierme (vierme) alungit, a căror lungime poate ajunge la 15 cm. După cum puteți vedea, greutatea alunecă și are forma unei mingi, astfel încât acestea să nu atârnă individual și poate plumb, dar este mult mai indicat să fie din bronz deoarece acest metal face mult zgomot ori de câte ori lovește sticla. minge pe fir.O mica diferenta intre cele doua monturi este ca cu montura Carolina greutatea se monteaza pe pivotul de care sunt atasate foarfecele (L = 10 - 30 cm), iar cu montura Texas direct pe cablul de deasupra gropii. Această mică diferență de tachelaj face o mare diferență în ceea ce privește utilizarea pe apă, deoarece, în timp ce montura Carolina este cel mai bine folosită în apă curgătoare, montura Texas (datorită tăieturii lungi) asigură că naluca rămâne paralelă cu malul. cel mai recomandat in apele cu curenti slabi sau statici.

Wobblers si Rotatoare pentru Salau

Deși aceste două tipuri de naluci sunt folosite mai rar la pescuitul în apă sărată (comparativ cu twisterele), au existat situații în care au funcționat la fel de bine, așa că nu strică să le introduci pe scurt, având o lungime de aproximativ 6. - 7 cm. si de preferat sunt zornaitoare (adica au bile inauntru si fac zgomot la rostogolire). Cat despre alegerea unui tip dintre cele trei disponibile pe piata si anume plutire, plutire (intre ape) si scufundare, pot spune ca depinde foarte mult de apa in care pescuiesti. Voi pune o mică paranteză pentru a explica cum diferă exact tipurile de oscilații. Wobbler-urile plutitoare se dezvoltă de la suprafață până la o anumită adâncime, care este de obicei indicată pe pachetul în care sunt achiziționate, de obicei până la 1,5-2 m. În momentul în care ne oprim (adică ne oprim rostogolirea), wobbler-ul începe să se ridice la suprafață. . Umerașele trebuie să se poată scufunda (sub propria greutate) la o anumită adâncime (de obicei 3-4m), apoi se vor dezvolta până la acea adâncime la recuperare. Tipurile de tasare recomandate în general pentru apa sărată sunt scufundate la o adâncime de 10 m, ceea ce este mai mult decât suficient pentru toate corpurile de apă din țara noastră. Odată ce ajung pe fundul apei, trebuie să-și revină încet, astfel încât să bată cu țepii pe fundul apei, făcând zgomote și imitând postura unui pescar în căutarea hranei. Atunci când alegeți, amintiți-vă că o momeală submersibilă are șanse mult mai mari de agățare decât altele și dacă apa nu este foarte adâncă (maximum 1,5-2m) puteți folosi și o momeală plutitoare sau suspendată pentru a explora toată adâncimea.Ca regula generala, si indiferent de tipul folosit, recuperarea momeala este lenta, cu scurte pauze in cazul dintilor de fierastrau cu amplitudine redusa. Nalucile spinning folosite pentru pescuitul în apă sărată sunt alese față de modelele cu lamă deoarece au o viteză suficient de mică pentru a putea fi manevrate. Mărimea roții rotative (greutatea) se alege în funcție de distanța de la curentul de apă. Culorile folosite sunt de obicei roșu, galben, negru și argintiu sau combinații ale acestora, iar corpul său poate fi fie bronz, fie plumb. La sfarsitul acestei sectiuni despre wobblerele folosite in pescuitul in apa sarata, mentionam ca acestea trebuie atasate de fir sau folosite pentru a permite dezvoltarea naturala a wobbler-urilor.nodul care nu alunecă, oriceNoduri Rapala.

(Video) Tainele pescuitului cu varga

Pescuitul în apă sărată cu undița

Spre deosebire de echipamentul folosit pentru pescuitul cu momeală, pornirea echipamentului cu undițe necesită puțin mai multe unelte...Pentru a afla mai multe

Mai multe articole pe acest subiect:

 1. suport pentru tije
 2. suporturi de șa
 3. Aceasta
 4. domnisoara
 5. Salau en Pipait
 6. pescuitul împotriva vântului
 7. pescuitul la stiuca
 8. pescuitul macroului
 9. Clipurile au piratatori
 10. ghidaj de alunecare

Articol video pe acest subiect:

(Video) Cum sa pescuiești legal și corect in Germania / Bayern #permisdepescuit #pescuit #pescuitingermania

 1. ------
(Video) Invata cum sa-ti reglezi singur voblerele pentru pescuit: salau, stiuca, biban, clean, somn

Videos

1. Pescuit pe ocean 🌊🎣 CE TARE A TRAS ‼️🐟🐟
(Eddye)
2. Pescuit la clean ,câteva Indicii pentru alegerea voblerului Perfect
(Leo Cristea)
3. BIBANII BELGIENI - front rece & pesti foarte mofturosi... Episodul 2
(Normark Sport Romania)
4. Braconaj cu plasa,,parasuta" la barajul Bascov 31-03-2014
(GABRIEL IVAN PESCUIT LA MUSCA ARTIFICIALA)
5. Pescuit la twister la salau, pentru incepatori
(La pescuit cu TotalFishing)
6. Pe paraul Slanic in zona podului Zarnesti cautand cleni pe o apa putin tulbure cu naluci artificiale
(Catalin Morosanu)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated: 08/24/2023

Views: 5984

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.